Op zaterdag 5 maart 2016 zijn de bevers naar de stadsboerderij en de heemtuin in Presikhaaf geweest. In de heemtuin kregen we een rondleiding van Rob de beheerder. Hij heeft de bevers de verschillende landschappen van Nederland in het klein laten zien. Hoewel het nog winter was konden we in de tuin de eerste tekenen van de lente al zien.

De bevers vonden het leuk om steeds weer wat nieuws te zien. Dan was er een heidegebied, watervalletjes, beekjes, moeras, oude omgevallen boom, roggeveld en nog meer.

Nadat Stanley was vertrokken voor zijn werk, zijn de bevers hard aan het werk gegaan met boerin Barbara. Er waren allerlei leuke klussen te doen. Als eerste mochten we de koeien hooi gaan geven. Een aantal kruiwagens vol. Daar krijg je het wel warm van.

Daarna mochten we bij de pasgeboren lammetjes kijken. En natuurlijk allemaal even op de tractor. Toen was het tijd om de kippen te voeren, hoewel sommige kinderen de kippen wat spannend vonden hebben ze allemaal een aantal eieren geraapt. Uiteindelijk waren dat drie dozen vol. Vervolgens waren er nog vijf hongerige weesbiggen die lekkere warme melk kregen.

Na dat harde werken hebben we lekker buiten kunnen eten in het voorjaarszonnetje. Er was nog genoeg tijd om lekker op de boerderij en in de speeltuin te kunnen spelen. Al snel was het weer tijd om naar huis te gaan. De kinderen gingen allemaal naar huis met twee eitjes en een boerderij-diploma. Het was een gezellige dag.