Op zaterdag 20 mei verzamelden de bevers en welpen om 13:00 uur bij de burcht voor het groepsweekend. Tijdens het openen vliegen we naar Mexico, met uitstapjes naar Amerika, door de vlaggen van die landen te hijsen. Ook is de burcht (en de leiding) prachtig versierd!

In groepjes gaan we levensgrote tipi’s bouwen en we kleden ons als indianen met zelfgemaakte prachtige hoofdtooien en schmink. Ieder groepje wordt een echte stam door het bedenken van een leuke naam en het maken van een totempaal. Daarna is het tijd voor wat meer actie: we gaan touwtrekken en lasso werpen (de cactus wist vaak te ontsnappen!) en we testen onze zintuigen met een kimspel.

Daarna spelen we lekker buiten op het gras en bij het water, het is prachtig weer! Ondertussen maakt de leiding het eten klaar; we gaan heerlijk Mexicaans eten! Iedereen mag zijn eigen wrap vullen en sommigen scheppen zelfs een tweede keer op (al lukt het bijna niemand die tweede ook helemaal op te eten :-) ). Vanwege het heerlijke weer is het toetje een ijsje en daarna spelen we nog een tijdje lekker buiten.

Ondertussen doet de leiding de afwas en daarna kijken we gezamenlijk een leuke film op het grote scherm, natuurlijk met voor iedereen een bak popcorn! Na de film blijkt het kampvuur gezellig te branden en we gaan er lekker omheen zitten. Voor de bevers is het bedtijd, maar de welpen gaan nog een avondspel doen!

We verdelen ons in twee teams en ieder team krijgt een breeklichtje. Deze moet verstopt worden en vervolgens krijgt iedereen een kaartje met een nummer. Word je getikt en is jouw nummer lager dan de tikker, dan ben je af en moet je een nieuw kaartje halen. Een team heeft gewonnen zodra het breeklichtje van het andere team gewonnen is. Niet ieder team speelt helemaal even eerlijk, vandaar dat de regels al snel wat ingewikkelder worden. Dat maakt de meesten nog fanatieker en we doen dan ook diverse potjes. Daarna lopen we terug naar het kampvuur en gaan al snel ook de laatste welpen slapen.

Zondagochtend worden we (niet zo vroeg) wakker en ruimen we de slaapspullen op. Daarna ontbijten we samen en gaan we vervolgens spullen over de Amerikaanse en Mexicaanse grens smokkelen! De teams doen hun uiterste best en uiteindelijk blijken er precies 72 bonen gesmokkeld te zijn, door allebei de teams!

We lopen terug en krijgen te horen dat de winnaar straks een pinata (kartonnen ezel vol snoep) kapot mag slaan! Omdat het gelijkspel was, mogen twee kinderen van beide teams dat straks gaan doen. Eerst gaan we nog lekker buiten spelen, want ook vandaag is het prachtig weer. Al snel verzamelen we bij de kampvuurcirkel voor limonade en een appeltje en daarna mag de pinata gemept worden. Diverse ouders zijn inmiddels ook gearriveerd en samen reizen we terug naar Nederland door bij het afsluiten de vlaggen te strijken. Het was een geweldig weekend met prachtig weer!