Scouting Westervoort op jacht:

In het weekend van 17 t/m 19 oktober doet Scoutinggroep Sint Joris uit Westervoort actief mee aan de  jaarlijkse interactieve vossenjacht die, wordt georganiseerd door Steunpunt Scouting Gelderland. De Sint Jorisgroep werkt samen met de Lincolngroep en Kastanjegroep uit Arnhem onder de naam WeLiKa. De Sint Jorisburcht aan de Paepestraat is de thuisbasis van dit team.

 

 Jotihunt:

Joti staat voor ”Jamboree on the Internet de moderne opvolger van de Jota wat traditioneel met radio zendapparatuur werd gedaan De Jotihunt is een afgeleide hiervan. Bij dit evenement jagen (‘hunten’) de deelnemende Scoutinggroepen op vossenteams. De vossenteams, bestaande uit drie personen, verplaatsen zich door Gelderland. De locatie van de vossen wordt via hints bekend gemaakt via de spelsite http://www.jotihunt.net/ Het is aan de deelnemende scoutinggroepen om deze hints te ontcijferen en zo een informatie te krijgen over de locatie en  looproute van de vossenteams. Hierbij is het doel om de vossenteams te kunnen vinden (‘hunten’). Vossenteams bewegen zich binnen een eigen deelgebied van Gelderland, met als doel een tegenhunt te plaatsen bij de deelnemende groepen binnen dit deelgebied. Naast het oplossen van hints en het jagen op de vossenteams krijgen de deelnemende scoutinggroepen opdrachten om uit te voeren. Geslaagde hints en het insturen van opdrachten leveren punten op. De scoutinggroep die na 30 uur de meeste punten heeft, wint de Jotihunt.


Thema:
Dit jaar is de Jotihunt volledig in het  thema  Flowerpower!  De mensen die in de flowerpower-subcultuur zaten werden ook wel hippies genoemd. Ze leefden vaak in communes, rookten wiet, dronken thee en luisterden naar psychedelische muziek. Ze protesteerden tegen de oorlog, honger en armoede op de wereld.

Hulp is welkom:
Alle hulp is welkom. Heb je een team van vossen zien lopen? Bel de locatie dan door naar de hotline van het “zenuwcentrum”  aan de Paepestraat, het nummer is: 026 3121227.