1e Themaopkomst Welika

Zaterdag 4 oktober was de eerste thema bijeenkomst van de Explorers uit de Welika groep (zie Jotihunt 2014). Tijdens deze themaopkomst werden 4 workshops gegeven om goed in de sfeer te komen van de Jotihunt 2014.

 

De eerste Workshop bestond uit het "verven"  van je eigen T-shirt, volledig in flowerpower stijl. De eerste groep kreeg al snel door dat het best handig is om handschoenen aan te trekken. De textielverf zal nog lang zichtbaar zijn op de handen van deze Explorers.

Vervolgens was er een workshop die meer uitleg gaf over het oplossen van de hints die tijdens het Jotihunt weekend op het internet gezet worden. De oplossing staat vaak al een beetje verstopt in de titel. De uitkomst van het raadsel zijn dan coördinaten in het RD (Rijs Driehoek stelsel) die natuurlijk binnen de deelgebieden moeten vallen.

Aansluitend gaf een ex Vos zijn visie op hoe een Vos denkt. de coördinaten die door de Vos worden doorgegeven aan de organisatie komen pas na enige tijd beschikbaar. Hierdoor kan de locatie, zelfs als je heel snel bent met het oplossen van de hints, wel een half uur of meer, oud zijn. Je moet dus denken als een vos (waar gaan ze heen?)

Als laatste komt de creatieve kant aan bod. Tijdens het Joti-weekend, zullen we diverse opdrachten krijgen. Allemaal in de stijl van de Flowerpower tijd. Een imposante lijst van Lavalamp tot Megajoint was een feit. Iedereen neemt iets mee om de aankleding en de opdrachten zo goed mogelijk in stijl te kunnen uitvoeren.