De voorbereidingen voor de Jotihunt 2015 zijn gestart. Ook dit jaar werken de Sint Jorisgroep uit Westervoort, Lincoln uit Arnhem en de Kastanjegroep uit Arnhem, samen onder de naam WeLiKa. De taken zijn verdeeld, we hebben weer een coordinatieteam voor de rijders, een thema team, een kookteam en natuurlijk Yoda (eigenlijk een Yoda en een Yodi).

Dit jaar  begint de Jotihunt op zaterdag 17 november om 09.00uur en duurt tot zondagmiddag 15.00 uur, de gehele activiteit duurt 30 uur, non-stop.

Maar wat is de Jotihunt eigenlijk.

Dit is een jaarlijkse interactieve vossenjacht die wordt georganiseerd door Steunpunt Scouting Gelderland. Bij dit evenement

jagen (‘hunten’) de deelnemende scoutinggroepen op vossenteams. De vossenteams, bestaande uit drie personen, verplaatsen zich door Gelderland. De locatie van de vossen wordt via hints bekend gemaakt via de spelsite, het is aan de deelnemende scoutinggroepen om deze hints te ontcijferen en zo een informatie te krijgen over de locatie en  looproute van de vossenteams, hierbij is het doel om de vossenteams te kunnen vinden (‘hunten’). Vossenteams bewegen zich binnen een eigen deelgebied van Gelderland, met als doel een tegenhunt te plaatsen bij de deelnemende groepen binnen dit deelgebied. Naast het oplossen van hints en het jagen op de vossenteams krijgen de deelnemende scoutinggroepen opdrachten om uit te voeren. Geslaagde hints en het insturen van opdrachten leveren punten op. De scoutinggroep die na 30 uur de meeste punten heeft, wint de Jotihunt.