In het weekend van 9 tot 11 januari hebben de Scouts en Explorers van de Sint Jorisgroep de Arnhemse Winter Hike gelopen. AWH 2015
Het thema van deze 21e Hike was Vikingen. Voor de Scouts waren de 2 Hike dagen gevuld met verschillende basistechnieken, zoals: bolletje pijltje, strippenkaart, coördinaten en natuurlijk vele andere leuke technieken. Ons groepje bestond uit 5 Scouts.

Voor de Explorers was er de “backpack edition”, een Hike voor gevorderden. Niet alleen liepen de Explorers met bepakking (alle bagage behalve tent, matje en slaapzak) maar er waren ook extra uitdagingen.  Door omstandigheden zijn dit keer maar 2 van de 8 Explorers op pad gegaan. De Hike bestond uit 3 dagen, waarvan twee dagen zwerven, en één dag met routetechnieken.

Uiteraard waren smartphone en bergschoenen onontbeerlijk.
Het weer heeft niet al te best meegewerkt. Met name op vrijdag en zaterdag heeft het veel geregend en heel erg hard gewaaid. Weer eens wat anders dan ver onder de nul graden Celsius in een tentje slapen.
Om 16.00 was de prijsuitreiking van de Arnhemse Winter Hike, waarna onze Scouts en Explorers, moe maar voldaan, huiswaarts keerden.