Op zaterdag 24 oktober worden 7 nieuwe Scouts geïnstalleerd en 1 nieuwe Teamleider. Aan het begin van de opkomst hebben enkele Scouts 2 appeltaarten gebakken voor de ouders die bij de installatie aanwezig zullen zijn. De andere scouts beginnen met het uitwerken van de belofte die we straks allemaal zullen doen. De belofte bestaat uit  vier regels waarvan de Scouts er één mogen kiezen om in levensgrote letters te maken.  In het filmpje is het resultaat te zien.

Eerst meten we de plaats op waar we de letters gaan maken. 40 bij 25 meter hebben we tot onze beschikking en door 4 regels te maken komen we op 2 bij 3 meter voor een letter. Dat moet dus lukken. Echt alles wordt uit het gebouw gesleept, van kussen tot brandblusser en van bord tot bezem. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan er wel een letter van maken.
De zin die de scouts kiezen is de eerste van de 4 de complete  belofte luidt als volgt:
Ik beloof mijn best te doen een goede scout te zijn.
Iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Scoutingwet.
Ik wil samen met anderen het goede zoeken en bevorderen.
Jullie kunnen op mij rekenen.
Na dit huzarenstukje natuurlijk een groepsfoto maken met de letters. En dan is het opruimen geblazen. Als alles is opgeruimd is het tijd om te installeren. In tegenstelling tot ons gebruik, installeren we in één keer alle nieuwe Scouts en de Teamleider (die overigens een speciale belofte moet afleggen) Na het opspelden van alle badges tekens en naambandjes, is het tijd voor koffie, chocomel en appeltaart.
Het was weer een bijzondere opkomst.