Gedurende het zomerkamp strijden de patrouilles om de Robinson titel. Elke dag spelen we tegen elkaar in een proef. In de Robinson proeven kan het winnende team iets winnen om de expeditie aangenamer te maken, zoals voedsel, hulp van buitenaf (zoals tips voor tijdens de hike).

Ongeveer halverwege de expeditie worden de groepen samengevoegd (de zogeheten Samensmelting) tot één nieuwe groep. Vanaf dat moment zijn de beloningen van de Robinson proeven individueel. Iedere dag maken we een (korte) Vlog die we hieronder plaatsen. Ook gaan we dit jaar de uitdaging aan om de drie veren badge te bemachtigen. De activiteiten hiervoor duren van zonsopkomst tot zonsondergang.

Hou hieronder in de gaten wat we hebben gedaan, deze informatie zal dagelijks worden aangevuld (als we Internet hebben)

de diavoorstelling (hieronder) groeit iedere dag (hoop ik)

Zaterdag 23 juli

Vertrek naar Apeldoorn, opbouwen kampterrein   

 

 

Zondag 24 juli

Op naar de Kooiberg

het was niet toegestaan kookvuur te gebruiken. En toch hadden we (nog lekker ook) warm eten. 

na het eten hebben we Jaden geïnstalleerd, echt een heel mooi plekje voor deze ceremonie.

Maandag 25 juli

Maandag ochtend, 7.45.  het is stil in het bos. Heel stil.  En dan te bedenken dat de scouts al om 22.30 in hun friet lagen. Na de hike terug naar het kampterrein, maken we een houtoven om pizza's te kunnen bakken. Op de foto's zijn de eerste resultaten te zien. maar zo zwart als de pizza van Jelmer is niet zo heel erg gezond. toch hebben we er plezier gehad van het zelf pizza's maken.

Aan het eind van de avond nog een "vurige strijd" waar de teams groen en blauw een touw op een meter hoog zo snel mogelijk door moesten branden, door een vuur te maken zonder gebruik van lucifers (magnesium stick)

Dinsdag 26 juli

Vandaag gaan we zwemmen, maar voor we op de fiets naar het zwembad gaan houden we nog een `tijgerwedstrijd` Ook is vandaag de eerste dag van de drie veren badge. dat betekend dat de Scouts die meedoen niet mogen praten (en dat is best lastig). iedere keer als ze "betrapt" worden volgt er een knipje in het lint. wie aan het eind van het kamp alle 3 de lintjes nog "compleet" heeft verdient de drie veren badge.

Woensdag 27 juli

Vandaag de 2e dag van de 3 veren badge. vanaf zonsopkomst tot zonondergang mogen de scouts niet gezien worden door de leiding. tegelijkertijd moeten de Scouts een beknopt verslag maken van alles wat er gebeurd op het kampterrein. Het is mar goed dat de leiding niet altijd bij e tent is, want zo "onzichtbaar" zijn ze niet altijd.

Donderdag 28 juli

Vandaag zijn we in het klimbos. Er zijn veel verschillende en uitdagende route's. Gelukkig is iedereen goed gezekerd.

Na het bezoek aan het klimbos weer terug naar het kampterrein gefietst. Daar hebben we samen met de welpen een barbecue gehouden  aansluitend de bonte avond en ter afsluiting weerwolven spelen (in de tent)

 

 

 

Vrijdag 29 juli

Het is weer tijd om af te breken, maar ook om de laatste challange van de drie verenbadge te doen. tussen zonsopkomst en zonsondergang niet eten. uiteraard mag drinken (water) wel. Aan het eind van de dag gaan we "laser gamen" en dat sluiten we af met friet.