Op zaterdag 4 februari was er na vele jaren weer een regionale Scouting Zwemwedstrijd. Uiteraard waren wij van de partij, het was immers een thuiswedstrijd (in de Pals). 

Veel van ons kennen de Pals best goed (zwemles of zo) maar geen van ons had ooit een vlot gebouwd in een zwembad, laat staan de Pals. Als eerste begonnen we met de zwemwedstrijden. helaas viel de St. Jorisgroep daar (net) niet in de prijzen.

Ook de leiding deed mee, met overigens het zelfde resultaat. Daarna was het de bedoeling om een vlot te bouwen, maar dat ging niet "zomaar" eerst moesten de losse spullen (8 pionier palen, tonnen, touw etc. naar de overkant gebracht worden (zwemmend) daarna het vlot maken op de kant en dan weer terug, waarbij 1 deelnemer in regenpak en met laarzen aan naar de overkant moest maar ook een slaapzak (en die mocht niet nat worden). Ook hier vielen we (net) niet in de prijzen, maar de jongens hadden "by far" het mooiste vlot en de meiden hebben enorm goed geïmproviseerd met "geleende" spullen van ADG (hiep, hiep, hiep :-) ).

Als laatste waren de individuele zwemwedstrijden. Het was goed te zien wie er naast Scouting actief was in de zwemwereld. Compleet met gestroomlijnde badmuts en geoliede omkeer manoeuvres werden plaats 1 en 2 voor onze neus weg gekaapt. Maar………… de derde plaats was voor Jayden, een geweldige prestatie, zeker omdat we vooraf (niet zo heel verstandig voor een sporter) een heerlijke pastasalade hadden verorberd, gemaakt door Anne.

Moe maar voldaan hebben we na het douchen alles weer ingeladen in de Laro, het regende een beetje, maar dat mocht de pret niet drukken. Volgend jaar zijn we weer van de partij!