Vandaag maken we het definitieve kampthema 2017 bekend voor onze Scouts. de keuze is gevallen op "Heel Hoilland bakt" We hebben meteen een vette Lipdub gemaakt.

Het zomerkamp Heel Holland Bakt is van zaterdag 15 t/m zaterdag 22 juli in Naaldwijk. Gedurende het zomerkamp strijden 2 patrouilles om de titel. Wie wordt de meesterbakker?? Iedere dag maken we een (korte) Vlog die we op de website (proberen) te plaatsen.

 

Vandaag vertrokken naar het kampterrein in Naaldwijk. De spullen paste allemaal maar net, gelukkig hielp Johan ons uit de brand met een kleine vrachtwagen. De fietsen van de Scouts kunnen uiteindelijk toch mee. Na het opbouwen van het kampterrein krijgen de bakkers hun eerste opdracht. hieronder een greep uit het jury rapport.

Team Rafke

Wassen broccoli in geheel & snijden dan. Wassen eerst alle aardappels, koken ze in half. Gooien afval steeds netjes weg

Vlees lag op aanrecht tegen handdoek aan Vaatdoek lag bij broccoli Snijplank drooggemaakt met vaatdoek Laten vlees ontdooien in een kartonnen doos, buiten de plastic verpakking Snijden aardappels door in tweeën voor koken Aardappels koken, beetgaar koken (minder gaar dan wanneer je aardappels gewoon eet). Bakken met paprikapoeder Broccoli koken in water Vlees met vleeskruiden, bakken in reepjes, bakboter in pan Vlees ontdooien onder de hete kraan, uit het plastic (Chris) Team Rafke niet zo coöperatief in ruimte met het andere team

Team Niels

Broccoli gesneden & toen per roosje gewassen Alle aardappels gesneden Houden werkplaats niet altijd even netjes schoon Wassen keukengerei steeds netjes na gebruik af Niels wilde vlees op pan leggen om te ontdooien Laten vlees ontdooien in de plasticjes Gebruiken theedoeken als oplossing voor pannenlappen Koken aardappels in z'n geheel Prikken vork in aardappels om te kijken wanneer ze gebakken kunnen worden Gaan aardappels in plakjes bakken Broccoli koken in pan, snufje zout in water (voor de smaak) Vlees in tweeën, bakken in pan, bakboter, misschien kruiden Let niet op of water kookt & of aardappels goed zijn Erg dunne plakjes aardappels & scheef gesneden Roeren broccoli met een pannendeksel boter over de aardappels heen.

De punten, team Rafke, 33 en team Niels 32.

Daarna afwassen en in de tent schuilen voor een bui die overdrijft. Straks lekker slapen (wat is er leuker dan de regen die op je tentdoek tikt als je niet naar buiten hoeft. Morgen op naar het strand! hopen dat het weer mee zit.

 

Vandaag de eerste dag van de drie veren badge. Niet praten, wellicht het moeilijkste onderdeel. Om 5.20 worden de dames uit bed gehaald, klokslag 5.40 gaat de sirene. de zon komt op de challange begint. Na het bouwen van de oven op de fiets naar het strand. Zie de film hieronder.

Vandaag het echte werk: Brood bakken in een zelfgemaakte oven. Uiteindelijk best goed gelukt. de punten lagen weer dicht bij elkaar. Meteen even de pudding voor de avond gemaakt. Daarna op de fiets naar de Maaslandkering. een imposant bouwwerk in de nieuwe waterweg.  We waren aan de late kant (het fietsen ging niet zo heel snel) maar gelukkig was er begrip en mochten we wat langer dan de openingstijden blijven. Zien hoe onze dag verliep?  kijk onderstaand filmpje. 

 

Vandaag was de uitdaging een lekker ei te bakken (naar keuze van de leiding)  eerst konden de Scouts oefenen op hun "eigen ei" daarna wordt er per team een ei voor de leiding gebakken. Het resultaat mocht er wezen.  Daarna op naar Delft, lekker cultuur snuiven (nou ja, shoppen en naar de Mc en Doppio) samen lunchen op de markt en dan nog even de souvenirwinkels afschuimen. Om 16.00 uur naar het Tikibad. daar tot 21.30 gebleven en alle glijbanen meermaals af-geweest. Ter afsluiting nog een "inval" in een kleien Mc Donnalds.  kortom een geslaagde dag. Voor verdere details en spannende beelden, zie het filmpje hieronder.

 

Vandaag de 2e dag van de drie veren badge. Al vroeg worden de deelnemers gewekt. Het idee is dat ze zich verstoppen en een beknopt verslag bijhouden van de gebeurtenissen op het kampterrein, zonder dat ze door de leiding gezien worden. ieder uur moeten ze middels een geluid laten weten dat ze in de buurt zijn en wordt er gedurende 5 minuten wat intensiever gezocht. De motivatie ontbrak wat, maar na een duidelijke brief van de leiding ging het al een stuk beter. De overgebleven scouts krijgen vandaag 2 bak opdrachten. Een appeltaart en een Pizza. In de video registratie meer details. Aan het eind van de dag de appeltaarten keuren (gemiddeld een 4, door de wat al te krokante (zwart) bodem. We sluiten de dag af met weerwolven (terwijl het start te onweren).

Zie de film :-)

Bij deze dan het "laatst" stukje van het zomerkamp Scouts 2017. In onderstaand filmpje zijn 2 dagen verwerkt, nl. het bezoek aan de hofstad en de laatste dag van het kamp (terug naar huis.) de film eindigt met de score van de bakkersteams. Het was een vermoeiend maar leuk kamp. Iedereen een reuze leuke zomer toegewenst en tot de 1e zatardag in september (Airborne) PS, er is ook een verzamelversie van alle filmpjes gepubliceerd op YouTube zie daarvoor deze link.