Dit jaar zijn we uitgenodigd op kamp in het oude China, meer specifiek in het mooie pittoreske dorpje Peking. Op 75 kilometer afstand van de Chinese muur. Nog voor Peking een grote metropolis werd, was het al de thuishaven van vele bijzondere individuen. Deze week ga je kennis maken met de Chinese cultuur en natuurlijk een aantal belangrijke inwoners van Peking. Hoewel China soms een gevaarlijk land is, kunnen wij ons gerust stellen, Ching Chang zal over ons waken.

Op deze pagina zal iedere dag een kort verslag te vinden zijn, samen met de foto's of filmpjes die tijdens het kamp zijn gemaakt. het artikel groeit elke dag, vergeet dus niet regelmatig te kijken.

Zaterdag 12 juli.

Vandaag zijn Shop Shoy, Cheng Lipton,  Ping Peng en Yamaha, aangekomen in Peking. Alle spullen netjes uitgepakt, het lestaulant en theehuis ingelicht en een heellijke kop thee gedlonken. Gelukkig walen el ook een aantal Scouts uit Westelvoolt in de buult, waal we hebben gegeten.
Molgen velwachten we de toelisten die Peking eens in het echt komen bekijken.

 

Zondag 13 juli.

Vandaag zijn de welpen aangekomen in het pittoreske dorpje Peking. Ze werden warm welkom geheten door Shop Shoy, Cheng Lipton,  Ling, Ping Peng en Yamaha, middels een luid geschal van de gong. Als eerste wordt de slaapzaal ingericht, nu ziet hij er nog netjes uit. Dat zal vanavond wel anders zijn!
Het kampterrein wordt verkend en omstreeks een uur of drie vertrokken de ouders weer naar huis.

Shop Shoy, vertelt dan het verhaal van Peking en stelt de welpen voor aan de dorpsbewoners. (zie filmpje) aansluitend verhaalt Ping Peng over de geschiedenis van China in het algemeen en Peking in het bijzonder. De rode draak Ching Chang  (die een beetje mensen schuw is) laat zich niet zien in het dorp. Maar hij waakt wel over de dorpelingen! Dit weten we door de kaars die altijd brandt op de schoorsteenmantel. Ook staat hier de gouden kat (Passeer met eer) die we natuurlijk niet mogen vergeten te groeten.

Daarna gaan we met z’n allen het kampterrein rond en krijgen uitleg over wat we allemaal wel en soms ook niet mogen. Daarna beginnen we met het maken van een draak (morgen af?) Na het eten en de afwas (we aten Aziatische wraps) was er een thee ceremonie, en hebben we de verjaardag van Cheng Lipton, Luc, Cas en ook die van Tymek en Niels gevierd. Als laatste nog even in de wijk, op zoek naar de draak (niets gevonden). Dan (na het groeten van de gouden kat) snel tanden gepoetst en naar bed. Ter afsluiting een mooi verhaal van Ping Peng en dan de ogen dicht………………………………. Tenminste dat hopen we.

 

 

Maandag 14 juli.

Maandagavond 23.30.

Vandaag was de eerste “volle” dag in Peking. De nacht ervoor duurde het tot in de kleine uurtjes voor iedereen sliep. (hoewel, iedereen) gelukkig was het weer snel licht en een goed deel van de gasten was dan ook al ruim voor zessen wakker. Als eerste zijn we (na wassen en tanden poetsen) met z’n allen brood gaan halen. Want niets is zo lekker als een vers gebakken brood in de ochtend. We hebben wel een klein omweggetje gemaakt, zodat iedereen flinke zin had in de ochtendboterham. Maar voor we mochten aanvallen, eerst ochtendgymnastiek met Ping Peng, onze verhalen verteller.
Na het ontbijt natuurlijk corvee, en dan het afmaken van de draak. Deze kleurrijke, zelfgemaakte draak lijkt zo veel op de rode draak( Ching Cheng), dat we daar makkelijk “boze lieden” mee kunnen weren uit Peking. En dat is maar goed ook, want vannacht is de kaars die aangeeft of Ching Cheng over ons waakt, op raadselachtige wijze gedoofd.
Langzaam knapte het weer ook lekker op zodat we de hele middag lekker vrij konden spelen. Hutten, voetballen, skelteren, voor ieder wat wils. Omstreeks een uur of 6 lekker macaroni “Asian Style” gegeten, maar natuurlijk met wel met stokjes en uit bamboe bakjes.
Opnieuw corvee (wat is dat een klus!) en daarna kaartjes schrijven voor onze familie in Nederland. Morgen ochtend op de bus dus als het goed is woensdag bezorgd. Nog even (nou ja, even) onder de douche, limonade en marshmallows bij het kampvuur en de eerste welpen bieden “spontaan” aan naar bed te willen (23.30) op 2 stoere bikkels na, allemaal op bed en binnen 10 minuten stil 
Tot zover het nieuws uit Peking, morgen naar een speeltuin, wie weet wat we daar allemaal weer meemaken.

 

 

Dinsdag 15 juli.

23.45 uur.
Vandaag begonnen met ochtend gymnastiek. We moesten zowaar een paar bezoekers wakker maken, die lagen nog vast te slapen. Ping Peng had opnieuw een heel programma in elkaar gedraaid. Rekken, strekken, kraanvogelhouding etc. etc.
Inmiddels was het verse brood gehaald voor het ontbijt, waar meteen de boterhammen voor de lunch werden gesmeerd. We gaan namelijk op pad, maar het is nog een verrassing waarheen. Overigens blijkt op mysterieuze wijze de kaars verdwenen die aangeeft of Ching Chang over Peking waakt. Moeten we ons nu zorgen maken?  Na het corvee, nog heel even buiten spelen, de brieven op de bus gedaan en dan de jassen en schoenen gepakt om te vertrekken naar Oss. Remco (leiding bij de Scouts uit Westervoort) was zo vriendelijk te helpen met het vervoer, zodat we in één keer met z’n allen konden vertrekken (Ling was er vandaag ook) Het doel van de reis bleek Elckerlyc, een speeltuin in Oss met kastelen, vuurtorens, kabelbanen, water en zand bakken, kortom te veel om op te noemen. Daar vonden we puur toevallig ook een raadsel die ons meegaf om “Kameel” te onthouden??
In de middag zijn we ook nog op bezoek gegaan bij de kinderboerderij die vlak bij lag. En we besloten de middag met een ijsje in het gras.
Eenmaal terug aangekomen in Peking zorgen Ling en Shop Shoy in een record tempo voor de Chinese rijsttafel. Na het eten nog even een Baidou tocht gelopen (Chinese equivalent van GPS) en daarna nog een uurtje bij het kampvuur met de scouts. Al met al weer een gezellige dag. Om 0.00 liggen ook de laatste bezoekers op bed. Zou het stil blijven vannacht?

 

 

Woensdag 16 juli.

23.00 uur.
Vandaag weer een mooie dag. Zoals gebruikelijk ochtendgymnastiek met Ping Peng en daarna ontbijt met vers brood en een lekker gekookt eitje.
Shop Shoy vertelde over hoe groot China wel niet was, zo groot dat er zelfs piramides in voorkomen, die zijn we dan zelf ook maar gaan maken. Met behulp van een bouwschema, een hoop bamboe en elastiek en veel concentratie en geduld, bouwen we een piramide van zeker 6,5 meter hoog. Het was mooi te zien hoe ieder zijn steentje bijdroeg.
Daarna zijn we nog diverse spelen gaan doen (stokjesrace, wokpong, tangram en mikado) na de lunch zijn we met zijn allen naar het zwembad gegaan. Deze was op loopafstand van Peking. Lekker de hele middag gezwommen en de voeten waren weer brandschoon geweekt (tenminste direct na het zwemmen ;-)
De avond hebben we doorgebracht met loomen, en het traditionele kampvuur natuurlijk. Marshmallows gemaakt en om 23.00 naar bed (ze zijn niet zo moe als gisteren, dus of het direct slapen wordt?

 

 

Donderdag 17 juli.

0.00 uur
De laatste volle dag zit er op. we hebben weer van alles meegemaakt. Uiteraard begonnen we de dag met ochtendgymnastiek, alleen dit keer voor de oren. Ping Peng las een verhaal voor over het geheim van de ouden hockeystick. Daarna ontbijten, waar we de derde aanwijzing vonden. De drie aanwijzingen op een rij waren Kamelen, boerderij en melk. Cheng Lipton zocht deze woorden op op het internet en we kwamen al snel op een boerderij uit in de buurt van Peking.
We zijn dus met z’n allen op stap gegaan en leerde daar van alles over het wel en wee van de melk kamelen. Zo leren we dat een kameel maar 5 liter melk geeft op een dag. Deze kost dan 7 euro. De melk is erg gezond (en lekker) Een kameel weegt wel 700 kg. En alleen in Nederland, België en Duitsland kennen ze de naam Drommedaris voor een kameel met 1 bult. Er was ook een maisbad (waar hebben we dat nu toch eerder gezien?).
Lekkere pannenkoeken gegeten (gemaakt van Kamelenmelk) en vervolgens terug naar Peking.

Daar hebben we in groepjes voorbereidingen gedaan voor de bonte avond (zie verder) en ook blaaspijpen gemaakt (voor de liefhebbers). En dan, opeens, waren er waterballonnen. Diegene die meededen waren al snel helemaal nat.

Als (laatste) avondmaal was er een heuse BBQ, samen met de Scouts. De afwas dit keer door de leiding gedaan en de laatste puntjes op de I gezet voor de bonte avond.
Er waren in totaal 5 stukjes, en de winnaar was: onbeslist! Iedereen had precies evenveel punten ;-)
Daarna allemaal (veel te laat) naar bed. Morgen worden de bezoekers weer opgehaald en wordt het weer stil in het pittoreske dorpje Peking.

 

 

Vrijdag18 juli.

16.00 uul.
Vandaag was dus de laatste dag dat de bezoekels in Peking velbleven. We begonnen de dag met een wel heel bijzondel ontbijt, een zogenaamd “Explolel” ontbijt. Eigenlijk is dit het opmaken van alles wat el nog ovel is en dat was nogal wat. Koekjes, popcoln, chips, knakwolstjes, salade, komkommels tomaten, vanille vla, nasi etc. De meest vleemde combinaties welden smakelijk velolbeld. “het lekkelste ontbijt ooit” gaven de gasten aan.
De slaapzaal was inmiddels vool een flink deel ingepakt en na het ontbijt hebben we met z’n allen nog een en andel opgeluimd en schoon gemaakt. Vool we het doolhadden was het al weel 12 uul en kwamen de eelste oudels aan in Peking om de bezoekels op te halen. El was nog Chinese tomatensoep en natuullijk de befaamde Peking loempia’s. Alle plekjes op het tellein welden nog even snel bezocht en natuullijk weld de gouden God (Passeel met eel)  niet ovel geslagen. Om 13.00 uul was het dan echt voolbij.
Wij (de bewonels van het dolpje Peking) vonden het een leuze gezellige week en hopen dat de bezoekels dit ook vinden. We zien elkaal weel op de eelste zateldag in septembel, en natuullijk een fijne vakantie gewenst.