Op zaterdag 13 september zijn 3 Welpen en 3 Scouts over gevlogen naar de volgende speltak. Maar dat gaat natuurlijk niet zomaar.

Baloe en Sahi openden de opkomst om 13.30 maar de rest van de leiding had het overvliegspel geregeld en nu waren ze nergens te vinden. Gelukkig wist Baloe dat er in het dorp een boertje rondliep die vast wel goede raad had. Verdeeld in 6 groepjes vertrokken de jeugdleden naar het Dorpsplein.

Eenmaal op het Dorpsplein aangekomen vertelde de boer dat hij best wist wat de Scouts en Explorers in spe moesten doen, maar eerst moest zijn schuur hersteld worden en daarvoor had hij toch echt een hamer nodig. Pas als hij die had, zou hij zijn geheim prijsgeven. Wel had de boer een goede raad, nl. Houd de hamer altijd met 2 handen vast, dan kan je ook niet op je duim slaan.

De automonteur (Remco) had wel een hamer maar daarvoor wilde hij wel weer een krentenbol hebben en die had de bakker (Esther) die op haar beurt weer kruiden nodig had van de tuinman (Martijn). Die voelde zich weer niet zo lekker en zocht heel hard naar medicijnen.

Gelukkig had de laborant (Henk-Willem) deze wel maar die voelde zich zonder collega wel weer wat alleen. De verpleegster (Simone) kon daar wel wat aan doen maar zij was weer druk op zoek naar een geschaafde knie en gekneusde duim om te verzorgen. De bouwvakker (Martine) had een gekneusde duim en daar kwam de goede raad weer van pas en de voetballer (Luc) had net een geschaafde knie opgelopen en vertelde dat aan wie het maar wilde horen.

 

Kortom, dit spel (wat gek maakt) is gewonnen door het team van Jos. Daarna kwam de opdracht van de boer, zoek de balonnen op het water, maar doe het wel veilig. Voor we het water op gingen hebben we eerst nog limonade gedronken en de kampvuurkuil geopend. Henk en Arend (de bouwers van de Kampvuurkuil) knipte het lintje door. Aan het einde van de opkomst nog even broodjes bakken en peren poffen. Kortom een geslaagde dag :-)