Vandaag zijn we met de Welpen van onze groep naar de pannenkoekenmiddag van de regio gegaan. Met ruim 150 welpen hebben we gezamenlijk geopend, het was leuk om te zien hoe een andere groep “ traditioneel” opende. Compleet met de woorden : Akela, wij doen ons best,. wij dip, dip, dip,. wij dop, dop, dop,. Oef! En dan keurig groeten met twee vingers aan de pet.
Daarna begon het spel. We werden in drie groepen ingedeeld, geel, blauw en oranje (of waren het nu sterretjes, lachebekjes en nog iets?)

 

Met z’n allen liepen we naar het bos waar voorheen een klooster heeft gestaan. Alleen het kapelletje was nog over. Er lag een hele berg sneeuw en Sahi kon het natuurlijk niet laten om stiekem een balletje sneeuw te gooien. Dat kwam haar natuurlijk duur te staan.


Het spel zelf verliep wat onduidelijk, maar het kwam er op neer dat een bord de pannenkoek versloeg en de pannenkoek de stroop versloeg (geloof ik) hoe dan ook na 40 minuten rennen en tikken hadden we natuurlijk reuze honger en liepen we terug naar het Scoutinggebouw “ de Rotsblokken”  Het pannenkoeken team had heel erg veel gebakken en iedere Welp mocht (minstens) twee pannenkoeken versieren.
Moe, voldaan en met een volle maag keerde we om 16.00 uur weer terug naar de St, Jorisburcht.