Op zaterdag 28 februari hebben onze welpen diverse proefjes gedaan. Verdeeld in 3 groepen hebben we bliksem gemaakt. Deze maakte de Welpen met behulp van ballonnen (statische elektriciteit), de vonken sprongen er van af ;-). Ook hebben we een limonade vulkaan tot leven gebracht. De limonade vulkaan ontstond door een flesje warme limonade in een koud waterbad te zetten. Helaas moet Marala nu een nieuwe vaas gaan zoeken om de bloemen in te zetten.

Verder hebben de drie groepen welpen allemaal 1 of 2 mooie raketten gemaakt. Deze moesten natuurlijk ook nog “ gelanceerd”  worden.
De lanceer installatie moest natuurlijk “ veilig”  worden opgesteld en op afstand te bedienen zijn. Hiervoor had Baloe een oplossing bedacht met een touwtje. Marala vulde de “raket”  met brandstof (water) en Mang stopte “ precies”  de juiste druk in de “raket”  om een mooie vlucht te maken. De filmpjes hieronder spreken voor zich.

Jammer genoeg bleek maar 1 type draagraket (een stevige cola fles) echt goed te werken, maar de lanceringen waren spectaculair.