Op zaterdag 17 november met de Scouts en Explorers van de St. Jorisgroep gewerkt aan het insigne houtbewerking en stoken basis. We begonnen met wat theorie over (zak) messen. Wat mag nu wel en wat niet. Vervolgens in 3 groepjes gesproken over veiligheid bij hakken, zagen en werken met je zakmes. Dit alles t.b.v. Het behalen van het insigne vuur en houtbewerken. Afgesloten met het roosteren van marshmallows boven een kampvuurtje. Een zakmes is natuurlijk super handig om takken te snijden bijvoorbeeld. maar het kan ook verkeerd (als wapen) gebruikt worden. Daar is uiteraard regelgeving voor, kijk maar eens op deze link.  Het was een leuke en leerzame opkomst.

Afgelopen zaterdag stond in het teken van het maken van een journaal. We hadden de Scouts opgesplitst in 3 groepen met ieder een onderwerp voor een item in het journaal.

De resultaten van deze opkomst zijn te zien in de 3 verschillende filmpjes hieronder

Voor de volgende 2 filmpjes klik op lees meer

Van 7 tot 14 juni hebben onze Scouts "gebivakkeerd" in het Brexbachtal in Duitsland. Het kamp stond in het thema "Wo ist die Mc. Donalds.  Een uitgebreid verslag van dag tot dag zate er helaas niet in, er was immers geen internet (of überhaupt telefoon bereik) op het kampterrein. Toch is er een verslag terug te lezen op onze facebook pagina, samen met de bijbehorende foto's. Kijk daarvoor op deze link.

Al met al is het super leuk en lekker warm geweest. En, voor het eerst sinds jaren, weer een echte kamptotem gemaakt.

Vandaag maken we het definitieve kampthema 2017 bekend voor onze Scouts. de keuze is gevallen op "Heel Hoilland bakt" We hebben meteen een vette Lipdub gemaakt.

Het zomerkamp Heel Holland Bakt is van zaterdag 15 t/m zaterdag 22 juli in Naaldwijk. Gedurende het zomerkamp strijden 2 patrouilles om de titel. Wie wordt de meesterbakker?? Iedere dag maken we een (korte) Vlog die we op de website (proberen) te plaatsen.

Vandaag de voorbereidingen voor de 24e AWH getroffen (Arnhemse Winterhike). Het thema dit jaar is de "Hunger Games"

The Hunger Games is een Amerikaanse sciencefictionfilm uit 2012, gebaseerd op het gelijknamige boek van Suzanne Collins.

In het toekomstige land Panem (het huidige Noord-Amerika) wordt ieder jaar in elk district met een loting onder alle 12- tot 18-jarigen één jongen en één meisje getrokken die mee moeten doen in de landelijke Hongerspelen. Bij deze "spelen" moeten de deelnemers elkaar doden tot er nog maar één over is. Het volk wordt gedwongen hier op beeldschermen naar te kijken.

Wij hebben ons ingeschreven voor de AWH onder de bezielende naam "De Westervoortse IJsberen" het filmpje hieronder is de eerste opdracht om alvast in de stemming te komen.

Van 7 t/m 9 april hebben onze scouts deelgenomen aan de jaarlijkse regionale Scouting Wedstrijden. Dit weekend stond bol van de emoties, boos, blij, bang etc. etc. Het thema was dan ook "Inside Out" Dat hadden onze Scouts goed opgepakt. Enkele weken daarvoor hebben we de film zelf bekeken en daaraan onze kostuums en patrouille naam ontleend (# Emoticons)