Scouting is een van de leukste activiteiten om te doen in je vrije tijd. Niet voor niets heeft Scouting Nederland meer dan 100.000  jeugd- en kaderleden die binnen één of meerdere speltakken actief zijn!

Lijkt jou het ook leuk om lid te worden van Scouting bij de Sint Jorisgroep in Westervoort? Of lijkt het je super om leiding te geven aan een enthousiaste groep kinderen? Neem dan snel contact met ons op.

Informatie over het lidmaatschap

Scouting staat voor uitdaging! Al vanaf 5 jaar kun je lid worden. Als je lid wilt worden van de Sint Jorisgroep mag je eerst een paar keer gratis komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep.  Mocht je het na een paar keer niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan kan je lid worden en mag je iedere week komen. Als je een paar maanden lid bent word je geïnstalleerd en mag je je Scoutfit dragen. Op dat moment hoor je er echt bij!

Contributie

Heb je besloten om lid te worden schrijven we je in bij Scouting Nederland en onze groep. Dat inschrijven doen we in SOL (Scouts On Line). Vanaf dat moment ben je officieel lid en betaal je ook contributie. Wij werken ook samen met de Gelrepas. De contributie is verschillend per speltak (zie hieronder) en dient maandelijks te worden voldaan. Het opzeggen van het lidmaatschap gaat ook heel eenvoudig door een email te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De contributie plicht loopt door tot 1 kalendermaand na het opzeggen. (voorbeeld, als je midden februari opzegt betaal je tot en met maart.

Zomerkampen zijn bij ons niet inbegrepen in de contributie (niet iedereen gaat mee op zomerkamp) de kosten van zo'n week zijn afhankelijk van de speltak, vaak € 125 tot € 150. 

Als je lid bent, dan verwacht de leiding dat je er iedere opkomst bij bent. Kan je een keertje niet? kan je je natuurlijk gewoon afmelden bij de leiding.
Als je lid bent, verwachten we dat je zo snel mogelijk een Scoutfit draagt. Een das en tekens draag je pas vanaf het moment dat je bent geïnstalleerd. De prijs van een scoutfit is te vinden op deze link. De tekens en groepsdas zijn te koop bij onze groep zelf. 

Hoe oud ben jij?

Voor de verschillende leeftijdsgroepen zijn er bij Scouting zogenaamde speltakken.

Speltak Contributie \ maand
Bevers: 5-7 jaar  € 11,--
Welpen: 7-11 jaar  € 13,--
Scouts: 11-15 jaar  € 15,--
Explorers: 15-18 jaar  € 15,--
Stam : 18+  € 8,--


Scouting Nederland

Op het moment dat je lid bent van de Sint Jorisgroep, ben je automatisch lid van Scouting Nederland. Dit lidmaatschap omvat voor iedere scout in Nederland hetzelfde.

Als lid van Scouting...

 • beleef je uitdagende activiteiten!
 • ontmoet je nieuwe vrienden!
 • kampeer je tegen sterk gereduceerde prijzen in mooie natuurgebieden!
 • leer je je eigen grenzen ontdekken!
 • ontvang je een Scoutcard!
 • krijg je korting op bepaalde artikelen in de ScoutShop!
 • ontvang je 4 x per jaar jouw eigen Scouting Magazine!
 • vorm je samen met 40 miljoen andere internationale scouts de grootste jeugd- en jongerenorganisatie ter wereld!
 • ontmoet je mensen uit andere culturen!
 • ben je ook lid van de internationale Scoutingorganisaties WOSM en WAGGGS.
 • kun je deelnemen aan een Wereld Jamboree of een van de internationale partnerships!
 • ben je verzekerd bij de collectieve WA- en ongevallenverzekering van Scouting Nederland!

Meer weten over het lidmaatschap?

Kijk dan verder op deze site of neem contact op met ons. Zowel het aanmelden als het opzeggen van het lidmaatschap kan eenvoudig per email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.