Het Kwartetspel:

Mede door ondersteuning en medewerking van Het Kulturhus Westevoort en de Gemeente Westervoort zijn deze kwartetspellen ter beschikking gesteld aan de Verenigingen en maatschappelijke organisaties in Westervoort, zo ook aan Scoutinggroep Sint Joris.

Thuisbezorgd:

De Explorers van de St. Jorisgroep bezorgen de kwartetspellen “geheel corona proof” bij u thuis in de brievenbus. Zo blijven we op voldoende afstand maar doen we toch net dat stapje extra.

Als de voorraad op is laat ik dat op onze website weten, momenteel zijn er nog 6 stuks nieuw en 0 stuks oud beschikbaar.

De opbrengst van de kwartetten die voor 5 euro per stuk te koop zijn, komen geheel ten goede aan het zomerkamp naar Kandersteg (Zwitserland) wat helaas dit jaar niet door kon gaan. Maar we blijven positief en richten ons nu op 2021.

Hoewel we eerder deze week al wel wat voorbereidingen hebben getroffen (met name aan de draak) is vanavond de 2e opdracht dan ingestuurd. Morgenochtend om 9.00 barst de Jotihunt 2016 los. 

Onze groep doet dit jaar "zelfstandig" mee. voorgaande jaren samen met de Lincoln en de Kastanje groep, maar nu dus helemaal op eigen kracht. De draak hierboven is een mooi stukje samenwerking geworden ook met de hulp van individuele Scoutingvrienden van andere groepen, die samen met ons een mooi weekend gaan beleven.

Als het een beetje meezit vul ik deze pagina nog aan met de voortgang tijdens het weekend, maar ik beloof niets. we moeten natuurlijk wel hunten :-)

De opdracht:

Maak in Viking style een reclame spotje voor op de live stream. Er wordt in het filmpje een Viking waardig product aangeprezen.

 • Het filmpje mag niet langer duren dan 30 sec.
 • Het groepslogo moet in beeld komen
 • Het product wordt gepresenteerd door God 'Hoenir de stille'      
  Hoenir was een broer van Odin, en hij is vooral bekend om zijn onvermogen om beslissingen te maken.
  Dit gegeven moet terug komen in het filmpje.
 • Er moeten minimaal 5 personen in het filmpje voorkomen.

Ook dit jaar doet de St. Jorisgroep mee met de Jotihunt. Gisterenavond is in de startvergadering van de Stam, besloten deze activiteit mee te doen. Net als vorig jaar doen we dit "zelfstandig" en dus als kleine groep. Het thema dit jaar is Vikingen.

 Wij doen mee aan de Jotihunt!

Wat is de Jotihunt?

Dit is een jaarlijkse interactieve vossenjacht die wordt georganiseerd door het organisatieteam. Bij dit evenement jagen (‘hunten’) de deelnemende scoutinggroepen op vossenteams. De vossenteams, bestaande uit drie personen, verplaatsen zich door Gelderland. De locatie van de vossen wordt via hints bekend gemaakt via de spelsite, het is aan de deelnemende scoutinggroepen om deze hints te ontcijferen en zo een informatie te krijgen over de locatie en  looproute van de vossenteams,

Vandaag de laatste hand gelegd aan het Walhalla. alle onderdelen zaten er in. de opdracht was:

 • Afmetingen min. 5 meter breed en min. 2 meter hoog
 • Het dak is van gouden schilden
 • Naar de toegangspoort leidt een regenboogpad....de enige weg naar het Walhalla
 • De poort is er breed zodat er genoeg krijgers tegelijk naar binnen kunnen
 • Naast de poort staat een krijger te jongleren met 5 zwaarden
 • Achter het Walhalla is de hoge boom "Laeradr" duidelijk zichtbaar
 • Op het dak van het Walhalla staat de geit Heidrun die eet van de boombladeren, zij geeft Mede die terechtkomt in een grote ton.

Binnen zien wij:

 • Odin op zijn troon
 • Een lange tafel met krijgers die een bordspel spelen en genieten van de goede dingen des levens.

Zie je alles op de foto hieronder :-) ?

Dit jaar zijn de Explorers op kamp in Apeldoorn. En wat doe je dan? Juist. Apenheul.