Morgen gaan de junioren haaispotterscrew met Freek op kamp! Freek en zijn team zijn er al helemaal klaar voor. Jij ook?

 

Eindelijk was het dan zo ver. De zomervakantie is begonnen. Op zondag 24 augustus komen de welpen aan op een onbewoond eiland. Daar treffen zij Robinson, Kapitein Simon de Ruijter en zijn dochter Annelore. Helaas is het schip vergaan in de storm en weten zij niet waar ze precies zijn. Om te kunnen overleven hebben ze eten en onderdak nodig. Op het eiland zijn ook allemaal kisten aangespoeld, helaas zitten deze op slot. Robinson heeft wel een sleutel. De sleutel past maar op 1 van de kisten. Hierin zit een groot touw en speciale kampdassen. Nadat deze uitgedeeld zijn verteld Annelore dat de welpen meer sleutels kunnen verdienen door het uitvoeren van verschillende opdrachten. De welpen gaan er actief mee aan de slag met als resultaat dat de andere drie kisten ook geopend kunnen worden. Hier zitten delen in van een schatkaart.

Op zaterdag 20 mei verzamelden de bevers en welpen om 13:00 uur bij de burcht voor het groepsweekend. Tijdens het openen vliegen we naar Mexico, met uitstapjes naar Amerika, door de vlaggen van die landen te hijsen. Ook is de burcht (en de leiding) prachtig versierd!

In groepjes gaan we levensgrote tipi’s bouwen en we kleden ons als indianen met zelfgemaakte prachtige hoofdtooien en schmink. Ieder groepje wordt een echte stam door het bedenken van een leuke naam en het maken van een totempaal. Daarna is het tijd voor wat meer actie: we gaan touwtrekken en lasso werpen (de cactus wist vaak te ontsnappen!) en we testen onze zintuigen met een kimspel.

Op vrijdag 2 oktober gaat een deel van het Welpenteam op pad naar de Bosweg in Zeddam. Daar ontmoeten ze Scouting Zeddam en Subanhara om met z’n allen de voorbereidingen te treffen voor de Welpenopkomst op zaterdag. Er wordt een uitdagend parcours uitgezet met kabelbanen, indianenbrug, slacklines, banden en slingertouwen.

Het wordt al snel donker, maar 2 enorme bouwlampen en een aggregaat bieden uitkomst.

De volgende ochtend om 10 uur komen de Welpen van Scouting Westervoort als eerste naar het klimparcours. In de middag komen de andere twee Welpengroepen naar de locatie midden in het bos.

Zaterdag 1 oktober zijn de welpen naar de Techniekdag in Arnhem geweest. Op de fiets de brug over. Gelukkig was het niet ver. De welpen hebben onderzoek gedaan naar leven in het water, grondwater opgepompt en grondboringen uitgevoerd. Nadat alle werkzaamheden waren afgerond zijn we verder gegaan, hebben schuim geschoten, Dominique heeft een wedstrijd gefietst en zijn we op bezoek geweest bij de brandweer. Daar ging het er heftig aan toe, maar gelukkig waren de welpen en om te helpen. Snel tussendoor een boterham eten want er is geen tijd te verliezen. Op naar de graafmachine en techniekhal

 

Ali Blabla heeft zijn rovershol opgebouwd in de omgeving van Hummelo. We hebben een schat meegenomen die bewaakt moet worden, maar het is niet veilig in de buurt. Om de schat te bewaken hebben we de hulp nodig van de rovers uit drie en één nacht. Ons rovershol moet dus goed beschermd worden,  maar waartegen eigenlijk?

Op deze pagina zal iedere dag een kort verslag te vinden zijn, samen met de foto's of filmpjes die tijdens het kamp zijn gemaakt. het artikel groeit elke dag, vergeet dus niet regelmatig te kijken.